Ana Bilim Dalımızda "100. Yıla Merhaba, Gökyüzü Gözlem Etkinliği"
28 Ekim 2023 | 19:00

Ana Bilim Dalımız öğretim üyesi Prof. Dr. Uygar KANLI'nın akademik liderliğini yaptığı AstroGAZİ topluluğunun "100. Yıla Merhaba, Gökyüzü Gözlem Etkinliği" 28 Ekim Cumartesi günü 19.00-23.59 saatleri arasında Gazi Üniversitesi Merkez Kampüs Dolunay Parkında  7'den 70'e farklı disiplinlerden ve meslek gruplarından (öğretmen, akademisyen, öğrenci, özel sektörde çalışan, emekli olmak üzere) 170'e yakın gökyüzü tutkununun katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu anlamlı gecede üç farklı aynalı teleskop ile Jüpiter, Satürn ve Parçalı Ay Tutulması gözleminin yanı sıra Cumhuriyet Dönemi Astronomi çalışmalarını içeren sunumlar, Astrobilgi yarışması ve artırılmış gerçeklik uygulamaları yapıldı.

Katılımcılarla "İstikbal Göklerdedir" ilkesinin önemi tarihsel süreçte tartışılarak, 100. yılın ilk saniyelerine marşlarla girildi.

*Bu gözlem gecesinde yapılan etkinlikler aynı zamanda, danışmanlığını Prof. Dr. Uygar Kanlı'nın; yürütücülüğünü ana bilim dalımız son sınıf öğrencisi Mehmet Çelik ile araştırmacı olarak Mustafa Çiftçiler'in  yaptığı Tübitak 2209 A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 2023/1. Çağrı  döneminde kabul edilen 1919B012306960 numaralı proje kapsamında gerçekleştirilmiştir.

-1 -1 -1 -1 -1 -1