Fizik Eğitimi Anabilim Dalı Hakkında

Her gün etrafınızda gerçekleşen doğal ve alışılmış olaylara olan aşinalığınız onların size ilginç görünmesini engeller; onları doğal olarak kabul edersiniz, içinizde merak uyanmaz. Oysa bu tür olaylar hoş sürprizlerle ve bilmecelerle doludur. Onları tanımlamak, öğrenmek ve sırlarını anabilim dalımızda çözmek istemez misiniz?

Fizik öğretmenliği lisans programı, ÖSYM tarafından yapılan üniversite yerleştirme sınavlarında sayısal puanı ile yerleştirilen öğrencilere lisans eğitimi vermektedir. Programda alan, alan eğitimi ve meslek bilgisi kategorisinde dersler yarıyıl esasına göre yürütülmektedir. Programda, zorunlu derslerin yanı sıra öğrencilerin ilgi ve yeteneğine uygun çeşitli seçmeli dersler de bulunmaktadır. Kuramsal dersler laboratuvar uygulamaları ile desteklenmektedir. Fizik öğretimi için gerekli öğretim teknolojilerini kullanmaya ve üretmeye yönelik bilişim ve iletişim becerilerini içeren uygulamalı dersler önemli bir yere sahiptir. Bu birikimlerin öğrencilerimize sağladığı özgüven ile orta öğretim kurumlarında uygulama yaparak öğretmenlik mesleğine hazırlanmaktadır. Bu süreç sonunda öğretmen adayları nitelikli birer fizik öğretmeni olarak mezun olmaktadırlar.

Ayrıca, mezunlarımız belirlenen bazı ölçütleri sağlamaları koşuluyla ilgili enstitülerde lisansüstü eğitime devam edebilirler. Gerek lisans gerekse lisansüstü programdan mezun olan öğrencilerimiz kamu veya özel kurumlarda öğretmen, araştırmacı, akademisyen ve uzman olarak çalışabilmektedir.

 

 

background image